sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Treeniä, mitäs muutakaan...

Viime päivityksestä onkin vierähtänyt jo viikko. Sinä aikana on tapahtunut niin paljon, että en ole paljoa koneelle kerennyt, joten kerrataan viime viikon tapahtumat tässä:

Tiistaina käytiin Nemon kanssa Jarin agitreeneissä. Tehtiin rataa, missä piti pariin otteeseen kääntää koiraa pitkän juoksusuoran päässä olevan hypyn jälkeen 180 astetta ympäri, mikä on Nemolle tosi vaikeaa. Niinpä muistutettiin Nemoa pariin otteeseen mitä mä tarkoitinkaan suhisemalla ennen hyppyä ja palkkasin Nemoa sitten hidastamisesta jo ennen hyppyä. Muuten Nemo toimi oikeen kivasti, ei mitään erityisiä ongelmia radan tekemisessä. Rion kanssa tokoiltiin myöhemmin illalla tallin pihalla, missä otettiin paikallaolo hevoshäiriöillä, lyhyttä seuraamista ja luoksetuloja.

Keskiviikkona sain ilmoituksen, että meille on paikka 30.5. kokeeseen. Meillä on nyt siis kaksi koetta kolmen päivän sisään, katsotaan mitä tästä tulee... Illalla meillä oli taas Virven toko, mitä varten lämmiteltiin metsälenkillä Nemon ja Rion kanssa. Tällä kertaa meillä oli treenit tosi kovassa häiriössä: treenattiin vinttikoiraradan vieressä olevalla pikkukentällä ja vinttikoiraradalla oli samaan aikaan ensimmäiset yleiset harjoitukset roturace:n osallistujille. Paikalla oli siis kymmeniä koiria, joita kuulutettiin radalle yksitellen megafonilla. Radalla juoksi siis koiria vieheen perässä, vuoroaan odottavat koirat taas kulkivat eestaas meidän treenikentällä ja pysähtyivät välillä seuraamaan meidän treenailuja. Virve totesikin, että harvoin saa näin hyvää häiriötreeniä yksityistunnilla. ;) Tehtiin ALO:n liikkeet taas alkuun kisamaisesti läpi. Paikallaolo oli ihan super, vaikka häiriökoiria oli vaikka muille jakaa. Pari koiraa kävi fleksinsä päässä nuuhkaisemassakin Rioa, mutta Rio vaan makasi. Muutkin liikkeet sujui tosi hyvin, mutta jotenkin mulle jäi meidän tekemisestä vähän pikkusievä olo. Ihan kirkkaasti näillä suorituksilla olisi kuulemma ykköstulos tullut, joten ehkä mä olen sitten vaan turhan perfektionisti. Rion vire ei vaan ollut ihan täydellinen, mutta se johtui varmasti tuosta hirveästä hälinästä meidän ympärillä. Toisaalta olin todella tyytyväinen, sillä ipana ei kuitenkaan ole vielä vuottakaan ja häiriötä oli todella paljon. Lisää treeniä vaan. :)

Kisamaisten ALO-liikkeiden lisäksi tehtiin noutoa ja AVO:n kakeja. Ensin saatiin vinkkejä noudon leikkimisongelmaan: Rio siis rakastaa noutamista vähän liikaakin, joten olen palkannut sen noudossa nameilla, ettei vire nouse liikaa. Koska palkka ei siis ole Rion mielestä supersiisti, se ei nosta kapulaa ja palauta sitä niin vauhdikkaasti, kuin pitäisi ja usein se vielä heittelee kapulaa matkalla. Niinpä otettiin noutoa läpijuoksuna: minä vien kapulan parin metrin päähän, päästän Rion kapulalle ja välittömästi kun se on nostanut kapulan, annan irroituskäskyn ja palkkaan sen lelulla. Tämä toimi hyvin ja saatiinkin tosi vauhdikkaita ja oikeita kapulan nostoja. Kakeihin saatiin ohjeeksi vaihdella asentojen kestoja sekä palkata eri osa-alueista. Nyt esim. kakejen aloituksessa maahanmeno ei ole niin vauhdikas, kuin voisi olla, joten otettiin tähän virittelysana ja palkattin jo maahanmenosta. Lopuksi Virve antoi meille viime hetken vinkit kokeita ja seuraavaa kuukautta ajatellen. Meillä on seuraavat treenit vasta heinäkuussa, koska Virve on lomalla kesäkuun. Kuinkahan me pärjätään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti