sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Rimpan tehosunnuntai

Nemo sai tänään tyytyä palauttavaan lenkkiin ja lihashuoltoon eilisten kisojen jäljiltä. Maanantaina ja tiistainahan meillä on taas edessä agitreenit, joten vapaapäivä tähän väliin oli varmasti ihan poikaa. Rio sen sijaan pääsi tänään treenaamaan Nemonkin edestä...

Aamupäivästä lähdettiin käymään mun vanhempien luona Keravalla ja kuskattiin samalla meidän agirengas sinne. Nyt kun meillä ei ole vielä oma piha valmiina, niin rengastreenit täytyy hoitaa porukoiden luona, missä Rio pääsikin sitä heti tänään testailemaan. Tehtiin rengasta lähettämällä, kutsuttuna ja liikkeen kera, ja Otto oli valmiina nappaamaan palkkalelun pois, jos Rio meni renkaan ohi. Riolle selvästi syttyi joku lamppu renkaan suhteen: Se oli hetken treenaamisen jälkeen menossa renkaan ohi, kun se ihan oma-aloitteisesti pysähtyi, palasi takaisin renkaan taakse ja menikin renkaan läpi. Pöljä poika... Tehtiin sitten rengasta myös yhden hypyn kera. Ensin yritettiin tehdä hyppy-rengas -sarjaa, mutta Rion keskittyminen ei riittänyt molempiin esteisiin. Se joko roiskaisi hypyn yli miten sattuu tai sitten meni renkaan ohi. Niinpä käännettiin homma toisin päin: ensin rengas ja sen perään hyppy suoralla linjalla. Tämä sujui huomattavasti paremmin, ja loppuun tehtiin vielä pari onnistunutta hyppy-rengas -toistoa kummaltakin puolelta.

Lounaan jälkeen palattiin ulos treenailemaan tokoa. Treenattiin Oton liikkuroimana, mutta lopuksi ahkera kepo otti meistä parit treenikuvat:

Perusasentoa häirittynä. Kehun näköjään Rioa, mutta mitäköhän mä tuijotan?

Seuraamista. Ihan päätöntä menoa.


Liikkeestä seisominen.

Ja sitten juoksemista. Vaatii näköjään ohjaajalta huomattavan paljon suurempaa keskittymistä kuin koiralta.

Sivuttaisaskeleita takaapäin kuvattuna. Muuten ihan järjetön kuva, mutta mun mielestä noi meidän jalat menee niin söpösti tasatahtiin. :)


Ja sit tietty palkkaa lopuksi. :)

Ja jotta ei vaan liian vähän treenattaisi, niin lähdettiin kotiinpaluun jälkeen Rion kanssa käymään vielä Hyvinkäällä koulutuskentällä. Koska mun oma tokohyppy ei ole vielä tullut ja koe lähenee uhkaavaa tahtia, niin täytyy käydä sitten kentällä ottamassa hyppyä. Rio oli oikein pätevä: ALO:n hyppy sujui jo kuin vanhalta tekijältä, joten treenattiin siis pariin otteeseen myös AVO:n paluuhyppyä. Vaikka tätä ei oltu koskaan tehty, Rio osasi homman kertalaakista. Hieno Rimpsis! :) Lisäksi tehtiin yksi paikallamakuu, missä saatiin häiriöksi kentällä tottista treenineet Lauran ja Avan. Rio pysyi hienosti paikallaan ja makasi oikein rauhassa, vaikka Avaa palkattiin pallolla kentän toisella puolella. Seuraamiset otin sitten tosi kovalla häiriöllä: heitin kaikki meidän noutokapulat pitkin kenttää ja sitten seurailtiin niiden välistä ja niiden ympäri. Olipas hankalaa, Rio ei olis millään malttanut olla vilkuilematta kapuloita. Saatiin kuitenkin loppuun pari hyvää suoritusta. Käännökset oli taas hakusessa kun kierrokset oli kapuloiden takia pilvissä, näitä pitää siis taas treenata. En alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen päästänyt Rioa lopuksi noutamaan metallikapulaa, vaan keräsin kapulat talteen ihan itse.

Loppuun tehtiin ihan uutta juttua, mistä arvelin Rion innostuvan: aloitettiin treenaamaan ohjatun noudon vasenta namikipon avulla. Pariin kertaan jouduin käymään taputtamassa maata merkin takana, että tänne pitäis tulla ensin, enkä päästänyt Rioa joka kerta juoksemaan namikipolle, jotta se ei alkaisi ennakoida. Ohjattu olikin Rimpan mielestä tosi kiva juttu ja se ampui sekä merkille että namikipolle ihan hirveää kyytiä. Tähän oli siis hyvä päättää tän päivän tehotreenit.

Nyt täällä makaa yksi rättiväsynyt bordercollie, mission completed, siis. Huomenna meillä on ohjelmassa Rion elämän ensimmäiset ohjatut agitreenit, kun mennään Nurmijärvelle treenaamaan Timo Liuhdon oppiin. Mulla on molemmat koirat samassa ryhmässä (tarkoitettu kolmosluokan koirille...), mutta eiköhän meille Rion kanssa jotain treenejä saada siitä räätälöityä. Hieman kauhulla odotan meidän treenejä; Rio kyllä tekee ja menee kovaa, mutta ne jarrut, ne jarrut... Noh, kattellaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti