tiistai 25. toukokuuta 2010

Santalahden Suhinat eli agimainen viikonloppu

Perjantaina töiden jälkeen kävin pikaisesti hakemassa koirat kotoa ja lähdettin Janakkalan Koirakerhon tokotreeneihin. Me päästiin Rion kanssa JANKK:n PTT-ryhmään (Perjantain Tavoitteelliset Tokoilijat), joka on siis tarkoitettu koirakoille, joilla on tavoitteena jossain vaiheessa saavuttaa tokovalion arvo. Saavuttiin kentälle juuri ajoissa niin, että kerkesin käyttää koirat lyhyellä lämmittelylenkillä ennen treenien aloitusta, mutta mun yllätys oli suuri kun palasin kentälle: toisella kentällä oli alkamassa agitreenit, mutta tokokenttä oli ihan tyhjä. Kävin vielä agiliitäjiltä tarkistamassa, että toisella puolella pitäisi olla tokotreenit ja he vahvistivat mun luuloni oikeaksi. Keräsin sitten omat tokotarpeeni ja treenailtiin Rion kanssa itseksemme. Tehtiin alkuun ihan lyhyitä seuraamisia ja palkkasin Rioa hyvistä liikkellelähdöistä ja napakoista käännöksistä. Seuraavaksi tehtiin noutoa Virven ohjeiden mukaan ja palautukset oli tosi upeita! :) Koska ilma oli tosi kuuma, mä päästin Rion tässä välissä hetkeksi varjoon lepäilemään ja juomaan ja rakensin itse tässä välissä ruudun. Kyllä taas huomasi, ettei olla tehty ruutua hetkeen: Rio tarjosi vain merkkiä. Niinpä tehtiin sitten ruutua ihan läheltä, mä kävin taputtamassa ruutua ja lähetin Rion sinne. Saatiin pari ihan hyvää suoritusta loppuun. Lopuksi tehtiin paikallaolo. Arvasin kyllä, että agility naapurikentällä on liian suuri häiriö tylsän paikallaolon aikana, mutta tein nyt silti. Tyhmä minä. Sain palauttaa Rion kahteen kertaan paikalleen, ja vielä senkin jälkeen se kuikuili hyvin kiinnostuneena agikentän suuntaan.

Treenien jälkeen käytiin kotona pakkaamassa loput tavarat ja suunnattiin nokka kohti Kotkaa ja Santalahden leirintäaluetta. Ohjelmassa oli Santalahden Suhinat, kaksi agirataa ja hyppäri lauantaina sekä hyppäri ja agirata sunnuntaina. Näiden lisäksi luonnollisesti muiden kisasuoritusten seuraamista, hauskaa seuraa, saunomista, grillaamista ja uimista. Paikalla oli reilu kymmenen kisaavaa RimA:laista taustajoukkoineen ja me yövyttiin perhe Salmisen kanssa samassa mökissä. Yhden makuuhuoneen ja tuvan kokoiseen mökkiin majoittui siis kolme koiraa, neljä aikuista ja yksi taapero ja meno oli sen mukaista... Tuloksellisesti viikonloppu ei ollut meidän osalta mitenkään mahtava, mutta radat oli hyviä ja pätkittäin meno tuntui tosi mahtavalta. Joka radalla meidän yhteistyö toimi oikein hyvin, mutta aina tuli jotain... Muuten oli kyllä tosi kiva viikonloppu. :) Lauantaina aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli tosi kesäinen sää, jopa vähän liian kuuma. Koirat pääsikin Nemon ratojen jälkeen mereen uimaan ja Nemo juoksikin innoissaan mereen polskimaan. Hölmö koira ui vaan ihan uimisen ilosta... Rio kahlaili rannassa ja uskaltautui myös uimasille, kunhan mä kahlasin sen mukana. Jos Nemon viikonlopun kohokohta oli agiliito ja uiminen, Riolle se oli varmasti ne kaikki ihanat koirakaverit ja varsinkin pienen pienen velipuolen tapaaminen. Koististen koiralauma on nimittäin kasvanut yhdellä bortsuvauvalla Kvarkin kennelistä, ja pentueen isänä on Piski. Kovasti oli pojissa samaa näköä. Rio oli tosi innoissaan pienestä pennusta ja makasikin selällään kaikki raajat taivasta kohti, kun pentu teki tapporavistuksia sen kaulanahkaan. Räpsittiin myös kuvia Riosta ja Sisusta, liitän ne tähän loppuun myöhemmin.

Tokotreenien osalta lauantai meni vähän hiljaisemmissa merkeissä, jotain pientä me tehtiin siinä kentän reunalla. Sunnutaina käytiin talleilun jälkeen treenaamassa koirapuiston parkkiksella. Toiveissa oli siis saada häiriökoiria (mielellään mahdollisimman huonosti käyttäytyviä ja aidalla räksyttäviä) koirapuistoon, mutta kukaan ei halunnut puistoilla kaatosateessa. Tehtiin noutoa, missä välillä vein kapulan ja välillä heitin sen, tehtiinpä jopa yksi ihan kokonainen noutokin. Nämä oli ihan superupeita! Paikallaolo tehtiin pidennettynä (n. 4 min.) ja lisäksi mä seisoin aika kaukana. Häiriönä oli parit pyöräilijät, rullaluistelijat ja ohikulkevat koirat, mutta ei mitään sen ihmeempää. Hyvin makasi. Jäävistä maahanmeno tökki taas vaihteeksi, joten tehtiin taas ihan pelkkiä maahanmenoja leikin lomassa, ilman seuraamista tms. Mitä ihmettä mä teen tän kanssa, joinain päivinä se toimii oikein hyvin ja toisina ei taas ollenkaan?! Seisominen oli hyvä, tein liikkeen AVO:n malliin. Kääk, alle viikko armonaikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti