maanantai 17. toukokuuta 2010

Päivän agilityt

Oltiin taas maanantaiseen tapaan agiliitämässä. Mä tosin aloitin tokoilemalla Rion kanssa, kun käytin häiriön hyväkseni ja kävin ALO:n liikkeet läpi kisamaisesti hyppyä ja paikallaoloa lukuunottamatta. Rio keskittyi ihan hyvin, pariin otteeseen seuraamisissa kontakti putosi askeleen ajaksi ja pari kertaa se lähti kehuista haahuilemaan ja etsimään lelua (miten niin jäänyt ei-palkata-kädestä -vaihde päälle agilitystä?), mutta palasi heti käskystä takaisin. Täytyy siis treenata lisää kisapalkkausta ja tehdä vähän vaihtelevampia seuraamisia, Rio ihan selvästi on hieman kyllästynyt tohon ALO-pätkään, mitä mä olen hinkannut vähän liikaa...

Rio pääsi myös aloittamaan agiliitelyt. Ensin tehtiin takaakiertoa yhden hypyn takaa, ja Rio meni joka kerta takaa kierrettävän hypyn ali. Helpotettiin kulmaa ja homma toimi, mutta kun palattiin takaakiertoon, niin Rio veti taas sata lasissa riman ali. Tainnut jäädä eiliset puunkierrot ja luoksetulon pysäytysharjoitukset vähän päälle... Laskettiin rima suosiolla alemmas, minkä jälkeen Rio suvaitsi hypätä riman ylikin. Lisäksi tehtiin lyhyttä ohjauspätkää useamman valssin kera. Rio lukee ohjausta tosi hyvin, kunhan mä olen ajoissa. Ja se on välillä ongelma... Lisäksi jatkettiin tiukkaa linjaa rimojen kanssa, niiden roiskimisesta radan tekeminen loppui siihen paikkaan ja ylhäällä pysyneistä rimoista sitten palkka.

Nemo teki samaista valssihässäkkää, mutta koko radan verran sekä saman pätkän takaaleikkauksilla. Heti alkuun Nemo yritti vähän possuilla ja lähteä rallaamaan ympäri kenttää, mutta palasi ruotuun tiukan komennon jälkeen. Ja Nemo oli niin hieno! Varsinkin takaaleikkauspätkä tuntui tosi hyvältä, maltoin itse odottaa leikkausten kanssa enkä lähtenyt jyräämään koiran päälle, ja Nemo luki leikkaukset tosi hyvin. Se myös ylitti itsensä olemalla hiljaa maassa paikallaan parin minuutin ajan, kun tutustuin rataan harjoitusten välissä, pari kertaa tosin jouduin sen palauttamaan ensin paikalleen. Eli ehkä tää taas tästä.

Agiliitelyn jälkeen mentiin käymään tallilla, missä tehtiin vielä Rion kanssa pienet tokot. Tehtiin paikallaolo niin, että mä olin piilossa, hyvin pysyi ja makasi rauhassa. Häiriötä tosin ei ollut lainkaan. Lisäksi tehtiin seuraamisen yhteydessä serpentiinejä, sivuttaisaskelia ja peruutuksia. Vaihtelin kisapalkan ja lelun välillä ja ekaa kertaa huomasin Rion reagoivan myös kisapalkkaukseen. Palkkasin myös ensin kisamaisesti ja sen jälkeen perusasennosta (kontaktista) kunnon lelupalkka. Sain Rion huomaamaan, että kisapalkan jälkeen tapahtuu vielä jotain kivaa, että homma ei välttämättä lopukaan tähän. Tätä lisää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti