sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kisaura korkattu

Huh, nyt se on takanapäin. Aamu alkoi aikaisin, kun lähdettiin aamulla jo ennen seitsemää Rion kanssa metsälenkille, ettei sillä olisi kisapaikalla ylimääräistä virtaa. Päivä oli kaksijakoinen, mutta kokonaisuutena olin Rioon enemmän kuin tyytyväinen. Pikkumies tsemppasi hienosti vaikeasta alusta huolimatta. Päivän saldona siis nollatun paikallaolon jälkeen 154 pistettä ja ALO2. Alla pisteet liike liikkeeltä ja lyhyet selostukset:

Luoksepäästävyys: 10
Istui paikallaan, ei mitään ihmeellistä.

Paikallaolo: 0
Tuomarinpuhuttelussa meidän viereen sattui koira, joka yritti puhuttelun aikana kahdesti syödä Rion. Tai ainakin sen rähinän perusteella, minkä se Riolle nosti... Rio yritti katsella muualle ja pakeni mun taakse piiloon. Ylläri, ylläri, paikallamakuussa tämä koira osui meidän viereen ja sen ohjaajalla oli täysi työ saada koira ottamaan kontaktia itseensä Rion sijaan. Noh, tilanne rauhoittui luoksepäästävyyden aikana, joten ajattelin pörhistelyn loppuneen. Jätettiin koirat ja käveltiin kentän toiselle puolelle, jolloin huomasin rähisijän tuijottelevan Rioa, joka taas yritti katsella toiseen suuntaan. Kohta naapuri näytti Riolle jo hampaita, jolloin Rio totesi, että on parempi kipittää mamin luo turvaan. Sieltä se hipsutteli korvat luimussa ja oli kovin anteeksipyytävän näköinen. "Mutku mä en uskaltanu..."

Seuraaminen kytkettynä: 9

Rio bongasi kehästä seuraamiseen lähdettäessä kepin, jota kohti se ryntäsi parin askeleen verran. Annoin sitten toisen seuraamiskäskyn, jonka jälkeen seuraaminen oli oikein hyvää.

Seuraaminen vapaana: 8

Käytin kuulemma vartaloapua käännöksissä ja täyskäännös valahti pitkäksi. Muuten tuomarin mukaan samantasoista seuraamista kuin edelläkin. Kuskin moka, siis.

Liikkeestä maahanmeno: 9

Maahanmeno hieman hidas, muuten ok.

Luoksetulo: 9

Muuten ihan super, mutta lopun perusasento jäi vajaaksi. Pitäis vissiin sen pyrstön osua maahan siinä...

Liikkeestä seisominen: 9,5

Pistevähennyksiä taas ohjaajan takia. Käänsin päätäni katsoakseni, että pysähtyikö se. Tuomarikin motkotti, että menen pilaamaan kympin liikkeen... :P

Hyppy: 9,5

Rio nytkähti liikkurin "käsky" sanan kohdalla, muuten tosi hieno.

Kokonaisvaikutus: 9

Paikallamakuu ja kepin bongailu laski pisteitä, muuten tuomari kehui meidän tekemistä oikein iloiseksi. :)

Kaikki liikkeet on paikallaoloa ja hyppyä lukuunottamatta videolla. Yritän saada koottua niistä yhden kokonaisuuden ja laitan sitten videon tänne.

Ajattelin sitten tehdä kisapaikalla vielä yhden helpon paikallaolon, ettei se jää mieleen kummittelemaan. Ja Rio ponkaisi heti mun perään. Murhahdin ja palautin sen paikalleen, mistä se nousi pian uudestaan. Siis kaksi päivää aikaa seuraavaan kokeeseen, ja meidän paikallaolo on ihan palasina! Tehtiin sitten kisapaikalla ihan lyhyitä pätkiä niin, että mä seisoin ihan lähellä Rioa ja palkkasin sitä oikein ruhtinaallisesti.

Kotimatkalla käytiin anoppilassa kylässä, mistä jatkettiin kotiin Sveitsin kentän kautta. Käytiin sielläkin vähän makoilemassa, häiriönä toisessa päässä kenttää treenaava mali. Vire oli ihan toinen kuin kisapaikalla, Rio makasi rauhallisesti ja varman oloisena, vaikka mä kasvatin välimatkaa ihan reilusti. Edelleen kehuin paljon ja kävin aina väliin palkkaamassa. Lisäksi vähän leikittiin tokoa. Siis nimenomaan leikittiin, tehtiin helppoja juttuja runsaalla palkalla. Otto ja Nemo kävivät vielä lenkillä, mutta me Rion kanssa mentiin Makuunin kautta kotiin sohvalle pötköttämään. Iltaruuan yhteydessä tehtiin vielä normaali paikallaolo, ei ongelmia.

Tiistain koetta ajatellen meidän paikallaolo on ihan täysi kysymysmerkki. Mä pahoin pelkään, että aika ei riitä sen kuntoon saamiseen, mutta mennään silti kokeilemaan. Ei Rio muiden koirien luokse mene, vaan hipsii mamman jalkoihin, joten meidän ei siis pitäisi olla uhka muiden paikallaoloille. Huomenna otan jo heti aamulenkillä pienet tokosessiot ja tehdään yksi paikallaolo. Pakko nyt yrittää saada niitä onnistuneita toistoja... Illan suunnitelmissa on mennä agitreeneihin niin ajoissa, että voin käydä pyytämässä samaan aikaan toisella kentällä tokoa treenaavilta koirakoilta seuraa paikallamakuuseen. Toivotaan, että joku auttaa naista mäessä. Pitäkäähän peukkuja!

2 kommenttia:

 1. Peukkuja ehdotomasti pidetään!
  Hienostihan tuo eka kisa tuntui menevän. Rimpulahan pärjäsi aivan loistavasti!
  Taitaa olla vaan geeneissä tuo paikallamakuun epävarmuus... :)
  Ja tosiaan tsemppiä huomiseen kokeeseen.

  VastaaPoista
 2. Peukutuksia ja tsemppiä seuraavaan kokeeseen! Hieno oli kisauran avaus. Minkäs teet jos sattuu rähinätyyppi rinnalle paikallamakuussa, parempi siitä on poistua ku tulla syödyksi. :)

  VastaaPoista